Kall Bearnaise

Ingredienser:
  • 2 dl créme fraiche lätt
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk estragonvinäger
  • 1 msk riven gul lök
  • ½ dl hackad persilja
  • salt (gärna flingsalt) och vitpeppar
Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylskåp en stund innan servering. Perfekt tillbehör till en bit grillat kött på sommaren.

Vintips

Mmmm, sommaren är här. Eller en liten försmak i alla fall med dryga tjugo grader varmt och det känns precis som om det vore mitt i sommaren. Det som gör att sommarbilden skär sig lite är att grönskan inte hunnit med ännu. Gräsmattan har sina gröna fläckar men det är en del kvar fortfarande, plus att träd och buskar inte fått några blad ännu. I och med värmen flyttar matplatsen ut till altanen och grillen går för högvarv. Lagom till helgen åkte jag till systemet för att inhandla lite dryck till grillningen och fick tag på ett riktigt gott (men lite starkt) rosévin och här följer även några andra vintips för alla möjliga situationer.

Rött
Penfolds Rawson's RetreatEstola Reserva La Mancha (nr 6619) 60 kr   ++
Siglo Tinto Crianza Rioja (nr 6162) 70 kr  +++
Laroche Merlot (nr 22801) 74kr  ++++
Echeverria Reserva Cabernet Sauvignon (nr 16566) 99 kr  ++++

Vitt
René Barbier Viña Augusta (nr 2670) 54 kr   +++
Penfolds Rawson's Retreat Semillon Chardonnay (nr 6941) 69 kr  ++++

Rosé
Leva Rosé Cabernet Sauvignon 2005 (nr 98717) 53 kr  +++